ON-SITE SERVICES

Uw mensen worden steeds meer technisch onderlegd en verwachten dat alles naadloos werkt. Daarom creëren wij een oplossing die past bij uw unieke behoeften en staan onze goed opgeleide supportmedewerkers voor u klaar om advies te geven, proactief te handelen en een snelle oplossing voor incidenten te bieden.

NSC Infographics 02 (4).png

We bieden de volgende services op locatie:

INSTALL, MOVE, ADD AND CHANGE (IMAC)

IMAC is een standaard service in een eindgebruikersomgeving. We gebruiken onze planningscapaciteiten voor serviceaanvragen om wereldwijd IMAC-activiteiten uit te voeren.

We offer the following services On-site:

BREAK/FIX

Wij lossen IT-incidenten voor alle ondersteunde apparatuur op. Onze bekwame technici, tools en processen worden gecombineerd met een problemmanagement proces. Hiermee verminderen wij kritieke storingen in de dienstverlening van uw bedrijf.

REFRESH

Wij bieden end-to-end hardware- en software migraties voor grote en kleinschalige projecten. Dit doen we door gebruik van tools voor projectbeheer, planning, imaging en software-deployment die aansluiten bij uw behoeften.

OPSLAG

Wij bieden een warehouse oplossing voor end user computing in alle regio's van de wereld. Ons vermogen om de gewenste logistieke oplossing te implementeren houdt in dat wij warehouse oplossingen kunnen leveren die volledig zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen.

TECH BARS

Wij realiseren een tech bar op uw werk locatie, voor een on-demand service voor uw mensen. Hiermee verbeteren wij onder andere de eindgebruikerservaring.

DYNAMIC DISPATCH

Dankzij onze dynamische planningscapaciteiten optimaliseren wij onze capaciteit en bezettingsgraad van zowel dedicated als dispatch engineers. Dit verbetert de algehele efficiëntie van onze medewerkers en zorgt ervoor dat de service de juiste support met de juiste skill sets krijgt toegewezen.

nsc-website-dimple-dividers_purple.png

WIJ LEVEREN ONDERSTEUNING VOOR:

DESKTOP

Ons doel is om via onze betrouwbare servicelevering, operationele processen en tools de downtime en impact op uw klanten te verminderen.
• Hardware en software support
• Software deployment
• Verhuizen van apparatuur
• Asset-tracking
• Disposals

LAPTOP

Mobiel werken vormt de sleutel tot het succes van uw bedrijf en via ons swap-out proces zorgen wij voor een snelle en efficiënte service en een minimale downtime.
• Support op hardware en software voor laptops
• Software deployment
• Verhuizen van apparatuur
• Asset-tracking
• Disposals

TABLETS

Onze bekwame technici staan ​​altijd voor u klaar om problemen op te lossen en de impact op uw klanten te minimaliseren. Deze service omvat hardware- en softwareondersteuning voor tablets op basis van de vereisten van de fabrikant.

PRINTERS

We bieden eerste lijns-ondersteuning voor managed printers, problem management en helpen bij het regelen van onderhoud via de productvendor.

MOBIELE APPARATEN

Dit omvat het onderhoud van mobiele apparaten, deployment, provisioning en vervanging.

.

NSC-On-Site-Infographics-01-THIN-HI-RES-4500.png

FIELD ENGINEERS

 

EXECUTIVE SERVICES

Wij bieden VIP support aan geautoriseerde gebruikers, zoals directie en management. Dit betekent dat we een service op hoog aandachtsniveau bieden.

FIELD ENGINEERS

 

SMART HANDS

Wij leveren engineers die uw infrastructuur ondersteunen. Onze getrainde onsite technici assisteren uw remote engineers bij het verwerken van aanvragen voor servers, storage, netwerk- en security.

Neem contact op en wij vinden de juiste oplossing voor u

Neem contact op